30 kW fiberlaser

Laserkraft är först i Sverige med 30 kW fiberlaser

Företaget Laserkraft AB i småländska Bredaryd är först i Sverige med en kraftfull fiberlaser på hela 30 kW. Med den nya maskinen kan bolaget laserskära gods i upp till 25 mm tjocklek med bra precision, vilket öppnar för nya affärsmöjligheter inom det tyngre industrisegmentet.

Vårt erbjudande breddas mot det tyngre industrisegmentet samtidigt som såväl precision, kvalitet och produktivitet ökar.

Magnus Johansson, Sales Manager på Laserkraft

Fiberlasern är en Eagle iNspire 15300 F30.0 med tillhörande automation, toppmodellen i Eagles utbud. Maskinen skär snabbt och effektivt även de mest komplicerade och invecklade detaljerna samtidigt som högsta prestanda och enastående kantkvalitet bibehålls. Eagles iNspire-maskinen var den bästa lösningen för Laserkrafts produktion, tack vare dess unika parametrar med 6G acceleration, positioneringshastighet upp till 350 m/min, skärhastighet upp till 150 m/min, en supersnabb 9-sekunders palletbytare och det unika eVa skärhuvudet.

Den nya fiberlasern, som avsevärt ökar effektiviteten och produktiviteten, ersätter två befintliga maskiner – vilket också bidrar till att minska den totala energiförbrukningen. Laserkraft Bredaryd AB är ett underleverantörsföretag som är en komplett samarbetspartner inom plåtbearbetning med inriktning mot komplexa produkter. Företaget finns i Bredaryd med 80 anställda och har ett dotterbolag i Slovakien med 75 anställda. Omsättningen 2022 beräknas bli ca 300 MSEK i gruppen. Laserkraft är certifierade enligt fordonsindustrins krav och har kunder inom segmenten materialhantering, kommersiella fordon, energi, m.m.

Ytterligare information kan lämnas av Sales Manager Magnus Johansson.
Telefon 0709-36 27 76
magnus.johansson@laserkraft.se

30 kW fiberlaser